BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink
Joomla Templates
Home Dictionar  
 
   
 
Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/www/dynamic/uv.ro/stockphotography.uv.ro/public_html/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 100

__________________________

What microstock agency is the best in your opinion?
 

__________________________

 

Glosar termeni fotografie stock

 

Agentie stock exclusiva

O agentie sau site de fotografie stock care nu permite comercializarea fotografiilor si pe alte agentii/siteuri stock. Imaginile vor fii vandute doar prin intermediul acestei agentii.

Agentie stock non-exclusiva

Opusul unei agentii stock exclusive.

CMYK

Acronim pentru Cyan, Magenta, Yellow si black (cian, mangeta, galben si negru) acestea fiind cele patru culori folosite in procesul de printare pe baza de 4 culori. CMYK reprezinta un model de culoare substractiv unde o combinatie de 100% din fiecare componenta duce la negru iar 0% din fiecare componenta reprezinta albul. Cian, magenta si galben sunt complementele substractive pentru culorile rosu, verde si albastru din modelul RGB. In timp ce monitoarele RGB emit lumina, hartia pe care se realizeaza un print absoarbe si reflecta lumina. Pigmentii cian mangeta si galben din cerneala actioneaza ca filtre care moduleaza in grade diferite culorile rosu, verde si albastru din lumina vizibila pentru a produce o anumita gama de culori.

Copyright

Copyright-ul este o forma de protectie aplicata creatiilor precum literatura publicata si nepublicata, lucrari stiintifice si artistice, indiferent de forma de expresie, cu conditia ca aceste lucrari pot fi aduse intr-o forma tangibila sau materiala. Legea copyright-lui ofera creatorului unei lucrari dreptul exclusiv de a reproduce, realiza derivate, de a distribui, expune public opera sa. Termenul "exclusiv" se refera la creatorul operei respective.

DPI

Acronim pentru "Dots Per Inch" (puncte pe inch). Masoara rezolutia sau numarul de puncte al unei fotografii care pot fi printate sau afisate pe un ecran, pe inch, atat orizontal cat si vertical, fiind astfel un indicator al calitatii. De exemplu, o imprimanta 600 dpi este capabila sa printeze 360.000 (600 x 600) puncte pe un inch patrat de hartie. Un inch este egal cu 2.54 cm.

Fotografie stock

Fotografia stock se refera la fotografii care pot fi utilizate si reutilizate in diverse scopuri comerciale. Pot fi fotografii ale unor locuri, peisaje, obiecte, oameni, animale, concepte, evenimente, etc. Fotografiile stock pot fi cautate in bazele de date ale agentiilor stock cu ajutorul cuvintelor cheie, iar imaginile sunt catalogate in functie de diferite criterii.

Interpolare

Interpolarea reprezinta procesul de crestere a rezolutiei unei fotografii sau imagini digitale.

JPEG

Acronim pentru Joint Photographic Experts Group, este un tip de format de imagine digitala. Algoritmul JPEG (sau JPG) comprima imaginea, reducandu-i astfel dimensiunile si este unul dintre cele mai populare formate digitale din industria fotografiei.

MoneyBookers

MoneyBookers reprezinta o metoda de plata care permite persoane fizice sau juridice, care poseda o adresa de e-mail valida, sa primeasca si sa trimita bani online, in conditii de securitate, rapid si usor. Serviciul este disponibil in multe tari printre care si regiuni in care serviciul PayPal nu este disponibil. Pentru mai multe detalii vizitati siteul https://www.moneybookers.com

PayPal

PayPal este o metoda de plata care permite oricarui individ sau persoana juridica care poseda o adresa de email valida, sa trimita sau sa primeasca bani online intr-un mod rapid, securizat si usor. Este disponibil in 56 de tari si regiuni ale lumii. PayPal este o metoda folosita de foarte multe agentii de fotografie stock pentru a platii fotografii si colaboratorii sau pentru a incasa bani de la cumparatorii de imagini.

PICT

Un format de imagine dezvoltat de Apple Computer, Inc. pentru computerele Macintosh. Formatul PICT este adecvat pentru stocare si afisarea imaginilor la 72 dpi pe un ecran de Machintosh dar nu este suficient de avansat pentru manipulari foto mai avansate.

RGB

Un model aditiv de culori in care rosu, verde si albastru (Red, Green, Blue) sunt combinate in proportii diferite pentru a produce o multitudine de culori. Monitoarele de calculator, televizoarele, etc emit culori RGB. Toate culorile spectrului vizibil pot fi produse prin combinarea rosului cu verde si albastru dar monitoarele pot sa afiseze doar o parte dintre acestea. In acest model, 0% din cele trei culori reprezinta negru iar 100% reprezinta albul. Rosu, verde si albastru sunt complementi aditivi pentru cian, mangeta si galben din modeulul CMYK. Majoritatea fotografiilor stoc sunt livrate in format RGB.

Rights manged

Licenta "rights managed" este opusul licentei "royalty free". O fotografie "rights managed" are nevoie de o licenta specifica in care se declara scopul si audienta materialului asociat fotografiei.

Royalty free

Royalty free este un tip de licenta foto ce aigura utilizarea aproape nelimitata a unei fotografii, in orice mediu definit in termenii de licenta.

 
 
 
_____________________
>

Templates xtcommerce
       
Copyright stockphotography.uv.ro  
Parteners: