BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink
Joomla Templates
Home Cum sa vinzi fotografii  
 
   
 
Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/www/dynamic/uv.ro/stockphotography.uv.ro/public_html/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 100

__________________________

What microstock agency is the best in your opinion?
 

__________________________

 
Cum sa vinzi fotografii stoc | Print |  E-mail
cum sa vinzi fotografii
Foto: Luckyoliver
Castiga bani cu fotografiile tale

Daca ai descoperit ca iti place fotografia, urmatorul pas ar fi sa incerci sa castigi bani de pe urma fotografiilor tale. Trebuie sa fiti constient ca este nevoie de timp si efort pentru a reusi sa iti vinz imaginile. Dar, daca alti reusesc, vei reusi si tu! Partea buna in ceea ce priveste fotografia, este ca nu ai nevoie de abilitati fizice deosebite, de o anumita varsta ci practic, oricine poate fi un bun fotograf.

Aminteste-ti intotdeauna ca nu este usor sa vindeti ceva, iar acest lucru este valabil si in cazul fotografiilor. Daca planuiesti sa castigati bani din fotografiile tale, pe siteurile de fotografie stock, este necesar sa fii pregatit sa investesti ceva timp si energie in aceasta directie, pentru a cauta siteurile stock cele mai potrivite, pentru promovarea si organizarea fotografiilor, pentru alegerea cuvintelor cheie cele mai portivite, etc. Intotdeauna comporta-te ca un profesionist. Asigura-te ca fiecare imagine pe care o timiti spre vanzare este de o buna calitate, nu are zgomot de imagine, are o compozitie buna si asa mai departe. Trebuie sa fii propriul tau critic, si inca unul dur! Daca doresti sa vinzi fotografii prin intermediul agentiilor stock nu este necesara experienta in marketingul imaginilor dar este indicata experienta fotografica.

Colaborarea cu agentiile de fotografie stock este o alternativa la lucrul cu editorii. Avantajul il constituie faptul ca siteul stock se ocupa de vanzarea imaginilor ceea ce inseamna mai putin stress si mai mult timp liber pentru fotograf. Exista insa si dezavantaje, in sensul ca este nevoie de mai mult timp pentru a dobandi castiguri substantiale din vanzarea fotografiilor si de obicei comisionul este mai mic decat in cazul in care ati fi negociat direct vanzarea imaginilor. Deci, va fi nevoie sa cantariti cu atentie aceste aspecte si sa decideti daca doriti sa colaborati cu agentii stock, sa va vindeti imaginile pe baza de comision sau prin intermediul editoilor sau poate o imbinarea a acestor doua variante. De obicei agentiile stock accepta formate digitale medii si mari dar unele primesc si imagini pe 35 mm.
Sus

De obicei nu va costa nimic sa deventi membru fotograf al unui site de fotografie stock royalty free. trebuie evitate siteurile care solicita plata unei taxe pentru a stoca si manevra imaginile dumneavoastra. Aminiti-va ca fotograful trebuie, cu mici exceptii, sa-si pastreze drepturile si copyrightul asupra fotografiilor sale. In cazul in care vi se cere sa vindeti copyrightul unei imagini, aveti grija sa primiti o renumeratie substantiala, deoarece in acest caz fotografia nu va va mai apartine, drepturile asupra ei fiind preluate de cumparator.

Pentru a vinde fotografii trebuie sa gasiti un site stock care sa corespunda cerintelor dumneavoastra. Exista sute sau mii de agentii stock, fiecare cu specificul sau. Exista agentii foto care vand imagini stock generale (ceea ce include categorii precum: obiecte, oameni, stiluri de viata, arta, background, calatorii, sport, natura, afaceri, etc.), dar exista si siteuri stock dedicate unei anumite teme. De exemplu, exista agentii botanice ( Flowers & Foliage), agentii de sport ( Actionplus sport images),agentii specializate pe imagini de vara, plaja, surf (AframePhoto), fotografie aeriana (Aerophotostock), si asa mai departe.

Exista diferente intre siteurile stock in ceea ce priveste cat si cum sunt platiti fotografii. Unele siteuri platesc o suma mai mica la fiecare vanzare, ceea ce nu este o problema daca imaginea respectiva se vinde de foarte multe ori, deoarece in acest fel se castiga in final o suma mare de bani. Exemple de asemenea agentii stock: Shutterstock plateste fotografii cu 25 centi pe download, dar fotografiile se vand de foarte mule ori, Dreamstime plateste 50 centi pe download, ScandinavianStockPhoto plateste 1 euro pe download. Fotolia ofera fotografului intre 33 si 80% din pretul de vanzare al imaginii. Deasemenea, fotograful are posibilitatea sa isi stabileasca singur pretul de vanzare al imaginilor intr-un anumit intreval. Exista agentii stock care platesc si mai mult dar acestea sunt mult mai pretentioase iar imaginile se vand rar. De exemplu ImageVortex permite fotografului sa-si stabileasca singur pretul imaginilor undeva intre 20 si 300 dolari.
Sus

In ceea ce priveste modalitatea de plata a fotografilor, inainte sa va inscrieti pe site, trebuie sa va asigurati ca aceasta este buna pentru dumneavoastra. De exemplu daca siteul stock foloseste doar Moneybookers pentru a face plati, va trebui sa aflati daca acest serviciu este disponibil in tara in care va aflati, altfel nu veti reusi sa primiti banii. Pentru mai multe informatii despre Moneybookers si tarile in care este disponibil vizitati siteul Moneybookers. Din pacate serviciile PayPl nu sunt inca disponibile in Romania. Una dintre cele mai comune si accesibile metode de plata este utilizarea cecurilor. Agentia stock expediaza un cec iar acesta poate fi incasat de fotograf la una dintre bancile locale. Procedura de incasare a cecului si durata acesteia difera de la tara la tara.

In sfarsit, dupa ce v-ati hotarat asupra uneia sau mai multor agentii stock, trebuie sa va inregistrati pentru a vinde imagini. Inregistrarea este gratuita; intotdeauna cititi Termenii si Conditiile siteului precum si Indicatiile cu privire la ce aveti si ce nu aveti voie sa vindeti. Procedura de inregistrare difera de la site la site, dar de obicei nu necesita mai mult de 5 - 10 minute. unele siteuri (precum Istockphoto) va vor cere sa cititi cu atentie Termenii si instructiunile siteului, dupa care veti fi supus unui test pe baza acestora. Dar nu va ingrijorati, aceasta este mai degraba o formalitate.

Dupa inregistrare veti uploada primele imagini. Inainte de a fi afisate public spre vanzare, acestea trebuie verificate si acceptate. Imaginile pot fi verificate in aceeasi zi dar de obicei dureaza mai mult, cateva zile sau chiar saptamani in unele cazuri. De exemplu Gimmestock are un procedeu foarte greoi de verificare a imaginilor trimise de fotografi. Inaite de a uploada fotografiile asigurati-va ca sunt de buna calitate si alegeti cuvinte cheie potrivite. Cuvintele cheie sunt foarte importante pentru ca ajuta la gasirea imaginii dumneavoastra de catre un potential cumparator atunci cand acesta cauta in baza de imagini a siteului stock. Fiecare agentie stock permite un anumit numar de cuvinte cheie (50, 70, etc) iar uneori se pot specifica si fraze, asezandu-le intre ghilimele. In cazul in care lucrati cu mai multe agentii stock, este indicata folosirea unui software capabil sa retina informatii precum descrierea unei imagini, cuvintele cheie, titlul, etc. acest lucru se poate face si in Photoshop (File>File Info). Majoritatea siteurilor stock sunt capabile sa extraga singure aceste informatii atunci cand uploadati o imagine si in acest fel nu va fi nevoie sa pierdeti timpul specificand de fiecare data cuvinte cheie pentru aceeasi imagine.

Este recomandat sa cautati agentii stock non-exclusive si sa va vindeti imaginile pe cat mai multe siteuri pentru a va creste veniturile.
Sus

 
 
 
_____________________
>

Templates xtcommerce
       
Copyright stockphotography.uv.ro  
Parteners: